Hírek

Új felhívások a Magyar Falu Program Falusi Civil Alap keretében 2022. január. 10. 20:00

Megjelentek a Miniszterelnökség által biztosított forrásból a Magyar Falu Program Falusi Civil Alap keretében 2022. évben meghirdetett „civil közösségi tevékenységek és feltételeinek támogatása” című alprogram pályázati kiírásai.

Tíz éves a Lakiteleki Önkéntes Tűzoltózenekar 2022. január. 10. 12:25

Idén ünnepli fennállásának 10. évfordulóját a Lakiteleki Önkéntes Tűzoltózenekar. Az esemény alkalmából Dobson Tibor tű. vőrgy., az MTSZ elnöke köszöntötte a zenekart.

A megyei öté-k 2021-es beavatkozásai 2022. január. 06. 10:05

Csongrád-Csanád megyében működő önkéntes tűzoltó egyesületek 2021-es beavatkozásainak statisztikája (forrás: megyei igazgatóság).

***Karácsonyi plusz kilók*** 2022. január. 04. 08:55

Karácsony másnapján éjjel elérte megyénket egy érdekes időjárási jelenség, az ónos eső. Másnap délig csak esett és esett ,majd következő éjjel hasonlóan rákezdett úgyszintén jelentős mennyiségben. Ennek következtében a fák ágain ,villanyvezetékeken,szabadban lévő dolgokon jelentős mennyiségű, néhol 2-3cm vastagsàgú jégpáncél keletkezett ,melynek hatalmas többlet súlyát már elviselni nem bírták és a fák ágai leszakadtak, nem kímélve környezetüket . Volt ahol úttestre ,volt hogy háztetőre ,járdára vagy éppen sok helyen villanyvezetékekre potyogtak az emberek bosszúságára ,mivel vezetékszakadások ,trafózárlatok miatt sokszor ,sok időre nélkülözni kellett az áramot, amely nélkül már létezni is képtelen a társadalom .

Ötmillió forint üzemanyag-támogatás az MTSZ-nek 2021. december. 22. 11:15

A Volánbusz immár harmadik alkalommal fordítja jótékony célokra MOL-multipontjait – az ezekből származó üzemanyag-ajándékkártyákat dr. Pafféri Zoltán, a Volánbusz elnök-vezérigazgatója és Ratatics Péter, a MOL Magyarország ügyvezető igazgatója adta át a kedvezményezett szervezeteknek.

Jövőre ismét 70 milliárd forint forrásra lehet pályázni a Magyar Falu Programban 2021. december. 09. 08:51

A pályázatokat várhatóan már 2022 első munkanapján kiírják, az elbírálás időtartamát pedig a korábbi 120 napról 90 napra csökkentik – érdemes tehát január elején figyelni a kiírást.

Tűzoltási ismeretekkel is fejlődik a mórahalmi polgárőr csapat 2021. december. 08. 15:58

A Mórahalmi Önkéntes Tűzoltó Egyesület a káreseteknél szokásos eljárások, valamint a hatékony együttműködés lehetőségeit mutatta be mind elméleti, mind gyakorlati képzés során.

Megkezdődött a pályázati eszközök átadása 2021. december. 07. 18:25

A katasztrófavédelem Ferihegyi úti raktárbázisán december hetedikén átadták a fővárosi és Pest megyei önkormányzati és önkéntes tűzoltóságoknak, és önkéntes mentőszervezeteknek az idei pályázatokon elnyert központi beszerzésű eszközöket, ezzel megkezdődött az ilyen rendezvények sorozata.