Hírek


Egy eldobott csikk

2021-08-17 11:01:14

Riasztás érkezett 2021.08.12-én 12:15-kor, miszerint Sándorfalva és Szeged között a halastavaknál az út mentén,gaz és avar ég, egy ingatlant is veszélyeztetve.

 
Riasztás érkezett 2021.08.12-én 12:15-kor, miszerint Sándorfalva és Szeged között a halastavaknál az út mentén gaz és avar ég, egy ingatlant is veszélyeztetve.
Vonult Szeged/1, Szeged/3, Szeged/Vízszállító és Sándorfalva/2 ( Tibor Gajdos , Mihály Táborosi ).
Kiérkezésünk előtt a tűz terjedését az ott tartózkodó személyek kéziszerszámokkal igyekeztek megakadályozni, majd az egységek a gyors beavatkozásnak köszönhetően a tüzet körülhatárolták, eloltották, így nem keletkezett anyagi kár az ingatlanban.
Személyi sérülés nem történt az eset során, viszont a sándorfalvi tűzoltók 1 sünit megmentettek a pusztulástól, melynek a tüskéi erősen megpörkölődtek. Míg Ausztráliában koala macit és kengurut mentenek a lánglovagokak, nekünk "csak" sün jutott, de a megmentett állat hálája ugyanakkora volt.
Ezúton is szeretném felhívni a figyelmet arra ,hogy egy ablakon kidobott csikk amellett ,hogy erősen szennyezi a környezetet, ebben a forró,száraz időben rendkívül tűzveszélyes is. Egy-egy ilyen esetből akár nagyobb katasztrófa is történhet. Kérjük, ne tegyék!
(forrás: Sándorfalva ÖTE, Simkó Norbert)

Vissza