Szent Flórián-emlékérmet kapott munkásságáért Kácsor Péter

2021-11-21 00:11:14

A tűzoltók védőszentjéről el­­nevezett Szent Flórián-emlék­éremmel tüntették ki a Parlamentben tar­­tott ünnepség keretein belül a közelmúltban a kisteleki ön­­kéntesek vezetőjét, Kácsor Pétert.

A tűzoltók védőszentjéről el­­nevezett Szent Flórián-emlék­éremmel tüntették ki a Parlamentben tar­­tott ünnepség keretein belül a közelmúltban a kisteleki ön­­kéntesek 45 éves vezetőjét, Kácsor Pétert, aki az elismerést Dobson Tibor vezérőrnagytól, a Magyar Tűzoltó Szövetség elnökétől vehette át.

Kácsor Pétert 2014-ben kérte fel a hivatásosok parancsnoka és Nagy Sándor polgármester arra, hogy szervezze újjá az önkénteseket és a polgárőrséget.

" Verbuváltunk, érkeztek folyamatosan a jelentkezők, gyarapodott a taglétszám, és először 2015-ben a polgárőrség kezdhetett dolgozni, a tűzoltóknak komplikáltabb, nagyobb hátteret kellett biztosítani, ezt a tevékenységet 2017-től végezzük" – elevenítette fel a kezdeteket, megemlítve, hogy korábban már volt hasonló szervezet Kisteleken. Mikor szóba került az október 9-én átvett Szent Flórián-emlékérem, elmondta: a Csongrád-Csanád Megyei Tűzoltó Szövetség elnöke, Virágh István javasolta a díjra.