Hírek


***Karácsonyi plusz kilók***

2022-01-04 08:55:43

Karácsony másnapján éjjel elérte megyénket egy érdekes időjárási jelenség, az ónos eső. Másnap délig csak esett és esett ,majd következő éjjel hasonlóan rákezdett úgyszintén jelentős mennyiségben. Ennek következtében a fák ágain ,villanyvezetékeken,szabadban lévő dolgokon jelentős mennyiségű, néhol 2-3cm vastagsàgú jégpáncél keletkezett ,melynek hatalmas többlet súlyát már elviselni nem bírták és a fák ágai leszakadtak, nem kímélve környezetüket . Volt ahol úttestre ,volt hogy háztetőre ,járdára vagy éppen sok helyen villanyvezetékekre potyogtak az emberek bosszúságára ,mivel vezetékszakadások ,trafózárlatok miatt sokszor ,sok időre nélkülözni kellett az áramot, amely nélkül már létezni is képtelen a társadalom .

 
A katasztrófavédelem munkatársai és az MVM munkatársai éjjel nappal, megállás nélkül dolgoztak ,hogy megszüntessék ezeket az állapotokat. A mi kis csapatunk sem tette ezt másképp. Mindkét nap sok esetben 3 szerrel járta a helyszíneket reggeltől késő estig ,felszámolva a károkat . Sajnos mèg a következő napokra is jutott néhány cím. Összesen megközelítőleg 40 és 50 között volt a riasztások száma a 3 nap alatt Sándorfalván, Szatymazon, Dóc közelében és Szeged területén . A felszámolásban szerepet vállaló kollegáknakköszönjük a fáradalmas kitartó munkájukat ( Tamás Polyák , Tibor Gajdos , Sada Kiràly , Endre Dudás , Mihály Táborosi , Antal Papp , András Horváth , Gergely Molnár , Zsolt Jeszenszky-Paulovics , Máté Szoboszlai , Simkó Norbert ).
Nemtudjuk elégszer hangsúlyozni a lakosságnak ,hogy a fáinkért mi tartozunk felelőséggel ,nekünk kellene karbantartani, a beteg fákat kivágatni! Mint az utóbbi időben megtapasztalhattuk, egyre komolyabb viharokkal köszönt be egy-egy front ami után hatalmas pusztításokat hagy maga után. Ne várjuk a csodát emberek, hanem cselekedjük és rakjuk rendbe a saját környezetünket ,hogy ezeket a fölösleges károkat megelőzzük!
 
(Forrás: Sándorfalva ÖTE)

Vissza