Hírek


Az elmúlt hétvége káresetei a Kistelek járás területén

2022-02-28 10:39:53

Szabadtéri-, műhely- és gépjárműtüzek mellett lakóingatlan tüze is munkát adott a tűzoltóknak

Péntek délután egy kisteleki ingatlan udvarán csaptak fel a lángok, a száraz növényzet gyulladt ki és több szomszédos ingatlant is veszélyeztetett. A pár perc alatt kiérkező kisteleki hivatásosok a tüzet megfékezték, a környező ingatlanokat megóvták. Az utómunkálatok során a kisteleki önkéntesek is a segítségükre voltak.

Szombaton délután érkezett a jelzés, mely szerint Ópusztaszer külterületén ég a száraz fű és az élénk szélben a tűz gyorsan terjed. A főügyelet kisteleki, csongrádi és szegedi hivatásos tűzoltókat riasztott a helyszínre, a munkájukat a kisteleki önkéntesek két gépjárművel is segítették. A 7 ha-os területet érintő tüzet több oldalról támadva mintegy két óra alatt sikerült eloltani. Személyi sérülés és anyagi kár nem keletkezett.

Vasárnap délután két személyautó és egy műhely berendezési tárgyai égtek Balástyán. A főügyelet a kisteleki hivatásos, valamint a balástyai és a kisteleki önkéntes tűzoltókat riasztotta. Az egységek két vízsugárral fojtották el a lángokat, a tűzben senki sem sérült meg. 

Egy csengelei tanya lakószobája gyulladt ki vasárnap kora este. A kisteleki, a kiskunmajsai hivatásos, valamint a csengelei és kisteleki önkéntes egységek érkeztek a helyszínre. Azonnal megkezdték a mentést, a tűz csak kis területet érintett. A házból egy gázpalackot is kivittek az elsőkén kiérkező csengelei önkéntesek. Személyi sérülés nem történt.

 
 

Vissza