Káresetek az elmúlt napokból

2022-03-22 18:30:06

A sándorfalvi önkénteseket balesethez, a kisteleki és balástyai öté-ket szabadtéri tűzesethez riasztották

Riasztás érkezett 2022.03.19-én 04:54-kor, miszerint Szatymaz külterületén 1 gépjármű az útról lesodródott és árokba hajtott. Szegedről egy hivatásos egység és Sándorfalva/GYB ( Tamás Polyák és Simkó Norbert ) szer vonult a helyszínre.
A gépjárműben utazók nem sérültek, a jármű nem képezett forgalmi akadályt. Ezek miatt nem volt szükség tűzoltói beavatkozásra így a szereket vonulás közben visszafordították.

Négy hektáros területen égett a száraz aljnövényzet hétfőn Balástya külterületén. A gyorsan terjedő tűz több épületet is veszélyeztetett. A kisteleki és a szegedi hivatásosok munkáját a kisteleki és balástyai önkéntes tűzoltók, valamint a Balástyai Kutató-mentőcsoport vízszállítója segítette. Az egységek öt vízsugárral és kéziszerszámokkal fojtották el a lángokat. A tűzeset során senki sem sérült meg.