Hírek


Kemény napok, sok vonulás a Sándorfalva ÖTE életében

2022-07-28 16:18:07

Tüzeket oltottak, betegmozgatásban segítettek a mentőszolgálatnak, városvédelmi feladatokat is elláttak Szegeden

A teljesség igénye nélkül egy összegzés a Sándorfalva ÖTE elmúlt heti beavatkozásiaból....

 

Riasztás érkezett 2022.07.20-án 18:18-kor, miszerint Szatymaz külterületén egy tanya ég.

Riasztott szerek: Szeged/Vízszállító, Szeged/1, Szeged/3, Kistelek/1,

Sándorfalva/1 ( Tamás Polyák , Horváth András , Mihály Táborosi , Simkó Norbert )

Kiérkezésünkre egy tanyán összehordott gumik égtek, valamint kb. 3000m2-en az avar is lángra kapott. Több vízsugárral és habkeveréssel sikerült a lángokat elfojtani, eloltani, így a tanyán lévő ingatlan megmenekült a pusztulástól. Személyi sérülés nem történt.

 

Riasztás érkezett 2022.07.23-án, miszerint Szatymaz külterületén 2 személygépjármű ütközött. Vonult Vásár/1, Sándorfalva/GYB ( Tamás Polyák , András Horváth , Mihály Táborosi , Antal Papp ), valamint több mentő egység.

Az elsődleges információk szerint 2 személyautó ütközött félfrontálisan, melynek következményeként 5 személy sérült, őket a Mentőszolgálat munkatársai látták el.

Az előzőleg történt személyautós baleset mentési feladatai után rögtön jött a következő riasztás, miszerint Kisteleken gaz, avar, nádas ég. Vonult Sándorfalva/1 ( Tibor Gajdos , Mihály Táborosi , Antal Papp ) és több hivatásos, valamint önkéntes egység.

Mintegy 15 ha terület égett, mely több ingatlant és mezőgazdasági gépet is veszélyeztetett. Szerencsére a tűzoltók gyors és kitartó munkájának köszönhetően nem keletkezett jelentős anyagi kár.

 

A kisteleki tűzeset után Sándorfalva/1-es szert (Tibor Gajdos , Mihály Táborosi , Antal Papp ) berendelték Szeged városvédelmi feladatok ellátására a Sándorfalva/2-es szer mellé, mely már a szatymazi baleset után be lett irányítva szegedi laktanyába ( Tamás Polyák , András Horváth, Paragi Vidor ).

Az 1-es szer már majdnem beért a laktanyába mikor jött a riasztás, hogy Szegeden a Délép telepen tűz ütött ki. Mellé lett még riasztva a Makó/1. Itt kiderült, hogy a Budapesti út -Dorozsmai út sarkán égett gaz, avar, mely egy épületet és parkoló kamiont veszélyeztetett.

 

Riasztás érkezett 2022.07.24-én 03:20-kor, miszerint Szatymaz-Vilmaszállás és Balástya-Őszeszék között a vasúti sín mellett ütötte fel a fejét a tűz.

Vonult Szeged/3 , Sándorfalva/GYB ( Tamás Polyák , András Horváth , Mihály Táborosi , Simkó Norbert )

Kiérkezésünkre kb. 2-300 m2-en égett gazos-bokros terület a vasút mellett.

A gyors beavatkozásnak köszönhetően a tűz nem terjedt tovább, 2 vízsugárral a tüzet eloltották.

 

Riasztás érkezett 2022.07.24-én 20:44-kor, miszerint Szatymaz külterületén erdősáv széle ég.

Eseményre riasztott szerek: Szeged/1, Szeged/3, Szeged/Vízszállító, Sándorfalva ÖTE/1 (Tibor Gajdos , Tamás Polyák , Simkó Norbert ).

Kiérkezésünk előtt visszafordítottak a tűz méretéből adódóan. Viszont a szertárhoz való vissza érkezésünkkor rádión tovább riasztottak Kistelek külterületére, ahol több helyszínen égett gaz, avar, erdősáv a vasúti töltés mellett.

Több hivatásos és önkéntes egységekkel közösen sikerült a tüzeket körülhatárolni, eloltani , a további avar izzásokat megszüntetni.

 

Riasztás érkezett 2022.07.25-én 18:59-kor, miszerint Sándorfalva belterületén az OMSZ munkatársai segítséget kértek egy túlsúlyos beteg mozgatásához. Vonult sándorfalva/Gyb ( Tamás Polyák , Tibor Gajdos , Horváth András , Mihály Táborosi , Antal Papp ).

 

Riasztás érkezett 2022.07.26-án 15:04-kor, miszerint Szegeden gaz, avar, erdős rész ég a Pick Aréna mellett. Vonult Sándorfalva/2 ( Tibor Gajdos , Mihály Táborosi ) és Sándorfalva/GYB

( Tamás Polyák, Endre Dudás ).

A tüzet sikeresen eloltották, anyagi kár nem keletkezett.

 

Riasztás érkezett 2022.07.27-én 12:09-kor, miszerint Szatymaz belterületén gaz, avar ég.

Vonult Szeged/1, Balástya KKM ÖTE, Sándorfalva/2 ( Sada Kiràly , Antal Papp ).

A területen kb. 2ha avar égett, de sikerült rövid időn belül megfékezni a lángokat, így nem veszélyeztetett lakó ingatlant.

(forrás: Sándorfalva ÖTE)

Vissza