Több, mint tíz hektáros területen pusztítottak a lángok

2022-08-05 13:21:53

Balástyán egy tanyaépületet is elért a tűz, avartűz volt a kapitánysági út mellett, Kisteleken pedig a napelempark mellett gyulladt ki az avar

Szatymaznál a nádas gyulladt ki pénteken kora délután, a szegedi és a kisteleki hivatásos, valamint a sándorfalvi önkéntes tűzoltók oltották el a lángokat.

Vasárnap nagy tűz volt a délutáni órákban Balástyánál, itt tíz hektáros területen pusztítottak a lángok, a tűz egy tanyaépületet is elért. Avartűz volt a kapitánysági út mellett is, Kisteleken pedig a napelempark mellett gyulladt ki az avar, itt összesen három hektár égett le. Az érintett, illetve a környező települések hivatásos tűzoltói mellett a kisteleki és balástyai önkéntes tűzoltói közösen küzdöttek a lángokkal, munkájukat nagy mértékben nehezítette az erős szél, amely jelentősen gyorsította a lángok terjedését. Az oltási munkálatokkal este nyolc óra után végeztek az egységek, személyi sérülés egyik esetben sem történt.
(kistelekjaras.hu, Kistelek ÖTE)