Újra kigyulladt a felgyői hulladéklerakó

2022-09-13 07:54:32

Riasztás érkezett 2022.09.11-én 13:35-kor, miszerint Felgyőn a szemétlerakóban tűz ütött ki

A röptüzek miatt gyorsan terjedő tűz olyan szinten lángolt hogy a legmagasabb riasztási fokozatrara lett minősítve, így 3 megye több településének hivatásos egysége mellett több önkéntes szervezet is részt vett az oltásban. Mi is 3 szerrel voltunk jelen.
A 3 szeren 6 fő vett részt a munkálatokban ( Tamás Polyák Simkó Norbert , Sada Kiràly, Máté Szoboszlai , Endre Dudás , Horváth András )
Mi nagyjából este 19 óra környékén térhettünk vissza állomáshelyünkre, viszont az oltási- valamint az utómunkálatok mèg hétfő reggel is zajlottak.
Az oltást nehezítette az olykor felerősödő és váltakozó irányú légmozgás, valamint az is, hogy 7-10 km-re volt olyan tűzivíz hálózat, amely ki tudta szolgálni a nagy vízelvételi igényt. Emiatt több jármű megállás nélkül csak a vizet szállította, hogy biztosítsa a folyamatos oltóvíz ellátást a telepen. A Sándorfalva ÖTE mellett csengelei és szegedi önkéntesek is dolgoztak a káreseménynél

forrás: Sándorfalva ÖTE