Hírek


A hétvége tűzesetei a Kistelek járásban

2024-02-13 16:10:26

Három szabadtéri tűzeset február második hétvégéjén

Szombat kora délután érkezett a riasztás, mely szerint száraz fű, avar ég Kistelek külterületén. Az elsőként kiérkező kisteleki hivatásos tűzoltók után mi is vonultunk a helyszínre, de addigra már a tűz le volt feketítve. Az utómunkálatokban tudtunk segítséget nyújtani. A tűzzel érintett terület mintegy 5-600 m2-re terjedt ki, személyi sérülés és anyagi kár nem keletkezett.

Szombaton este újabb riasztás érkezett, mely szerint Bakson egy permetező és körülötte az aljnövényzet ég. A helyszínre a kisteleki és csongrádi hivatásos, valamint a kisteleki önkéntes tűzoltók indultak el. Az első kiérkező kisteleki hivatásos egység szerparancsnoka a többi vonuló egységet visszaforditotta, nem volt szükség a segítségükre.
Vasárnap délután egy balástyai tűzeset miatt kaptunk riasztást. A település külterületén, az autópálya közelében égett az út melletti aljnövényzet mintegy 100 m2-en. A tüzet a kisteleki hivatásos és önkéntes tűzoltók oltották el két vízsugárral. A baksi káreset anyagi kárral járt, de személyi sérülés egyik esetben sem történt.

Vissza